fjallstuga-tarnaby-99-perspektiv

Tärnaby 99

Tärnaby 99 är ett stort och rymligt hus väl anpassat för friluftsliv och umgänge. I anslutning till den taktäckta entrén finns en bod för förvaring av skidor, pulkor eller kanske utrustning till pimpelfisket. Den rymliga entrén invändigt ligger i anslutning till både tvättstuga och badrum med planerad bastu. Samvarodelen utgör den självklara mötesplatsen i huset och känns extra rymlig tack vare ryggåstaket och de stora fönstren ut mot altanen. Här finns också
möjlighet att välja till den centralt placerade braskaminen för extra mysfaktor. Också köket har en väl tilltagen yta och inbjuder till mysiga middagar med familj och vänner.

Arkitektens idé

Arkitektens idé, Tärnaby 99”Jag ville skapa ett rymligt och praktiskt fjällhus för boende året runt – därför har Tärnaby 99 fått två toaletter, tvättstuga och rymliga sovrum med plats för våningssängar. En fjällstuga måste också vara funktionell och bekväm, framför allt under vintertid. Därför är huset utrustat med ytor för pjäxförvaring och plats för torkskåp och många andra små finesser som du upptäcker allt eftersom du spenderar tid där.” – Arkitekt Börje Lundqvist

Planlösningar

Planlösning, Tärnaby 99

Entréplan

Fakta & fasader

Fasad, Tärnaby 99
  • 1-planshus
  • 4 rum och kök
  • Separat tvättstuga
  • Boyta: 98,6 m²
  • Byggyta: 128,3 m²
  • Altan: 12,7 m²
  • Altan under tak: 10,5 m²

Bilder